Marcella zwaaitMijn naam is Marcella van Dijk (geboren in 1959) en ik woon in Utrecht.

Ik heb 25 jaar (van 1989-2015) als kinderfysiotherapeut gewerkt in de Jeugdzorg (Youké) op de dagbehandeling voor jonge kinderen (peuters en kleuters) met diverse ontwikkelingsproblematiek waaronder veel kinderen met een autistische spectrum stoornis (ASS).

Vanaf mijn jeugd heb ik lange tijd pianoles gehad. Later ben ik als pianiste koren en zangers/zangeressen gaan begeleiden en hierdoor werd mijn belangstelling gewekt om zelf meer te gaan zingen waarna ik een klein vrouwenkoor ben gaan begeleiden (waarin ik zelf mee zong). 


Ik heb een grote belangstelling voor andere culturen en vanaf 1990 heb ik een aantal jaren aan Afrikaanse dans gedaan en djembélessen gevolgd.


Vanaf 2000 tot 2004 heb ik de muziekvakopleiding aan de Schumann-akademie gevolgd en met succes afgerond.

Vanaf 2004 tot 2017 heb ik zangles gehad van diverse zangdocenten.

Van 2015 - 2017 heb ik koordirectie gestudeerd aan de Meerjarige Dirigenten Opleiding (MDO) in Utrecht. Vervolgens heb ik nog twee keer aan de Kurt Thomas Cursus voor koordirectie in Utrecht deelgenomen.

Vanaf 2016 ben ik koordirigent van het door mijzelf opgerichte gemengd kamerkoor Cantagora (Hoograven) en van vocaal vrouwen ensemble Zazon. Vanaf 2018 ben ik koordirigent van vrouwenkoor Otia (Oog in Al). 

En vanaf 2015 geef ik met veel plezier individuele pianoles aan vooral kinderen en volwassenen.

In mijn vrije tijd ben ik graag aan het wandelen, hardlopen, fietsen of squashen. En natuurlijk samen muziek maken.