Marcella zwaaitMijn naam is Marcella van Dijk (geboren in 1959) en ik woon in Utrecht. Ik heb een passie voor muziek en veel affiniteit met jonge en bijzondere kinderen.

Ik heb 25 jaar als kinderfysiotherapeut gewerkt in de Jeugdzorg (Youké) op de dagbehandeling voor jonge kinderen (peuters en kleuters) met heel diverse ontwikkelingsproblematiek waaronder kinderen met een autistische spectrum stoornis (ASS).
Sinds 1995 ben ik gespecialiseerd in de sensorische informatieverwerking (zintuiglijke prikkelverwerking). In mijn aanpak van kinderen met ontwikkelingsproblemen integreer ik de werkwijze vanuit de sensorische informatieverwerking met die van de kinderfysiotherapie en pas ik ook veel muziek toe.

Vanaf mijn jeugd heb ik lange tijd pianoles gehad. Later ben ik als pianiste koren en zangers/zangeressen gaan begeleiden en werd mijn belangstelling gewekt om zelf meer te gaan zingen waarna ik toen nog als autodidact een klein vrouwenkoor ben gaan begeleiden (waarin ik zelf mee zong). Ons repertoire bestond uit zowel klassieke muziek als wereldmuziek en we hebben regelmatig opgetreden.
Vervolgens heb ik een aantal jaren zangles genomen en een korte dirigentencursus gevolgd.
Ik heb een grote belangstelling voor andere culturen en vanaf 1990 heb ik een aantal jaren aan Afrikaanse dans gedaan en djembélessen gevolgd.
Gaandeweg heeft mijn interesse zich verbreed naar salsa, zumba en sh’bam.
Vanaf 2000 tot 2004 heb ik de muziekvakopleiding aan de Schumann-akademie gevolgd en met succes afgerond. Hierdoor kon ik het praktische beter theoretisch verklaren en vielen alle puzzelstukjes voor mij op hun plaats.

Mijn belangstelling is zich meer en meer aan het verplaatsen naar de muziek en de toepassing hiervan in mijn werk. Inmiddels ben ik meer muzikale workshops aan het geven en geef ik ook individuele muzieklessen op maat.
Mijn kracht ligt in het toepassen van verschillende elementen (veelzijdigheid en improvisatie) en kijken wat het beste bij iemand aansluit.

 

 Momenteel werk ik als zzp’er op projectbasis bij Youké (jeugdzorginstelling) waar ik in de oudercursus voor ouders van kinderen met een autisitische spectrum stoornis (ASS) een workshop geef over sensorische informatieverwerking bij kinderen met een ASS. Deze workshop is informatief, praktisch en interactief.

Daarnaast lever ik bij Youké een bijdrage aan het Baby en Ouder Programma (BOP) in de vorm van het geven van babymassage op maat aan ouders en hun baby’s (die in deze fase extra ondersteuning en zorg nodig hebben).

Vanaf september 2015 ben ik gestart met de Meerjarige Dirigenten Opleiding (MDO) in Utrecht.

 

In mijn vrije tijd ben ik graag aan het wandelen, hardlopen, fietsen of squashen.
En natuurlijk dansen, zingen of samen muziek maken.